Nijmegen: begraafplaatsen worden regelrecht leeggeplunderd

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 09 augustus 2022 -12:05 – Bron: Redactie kerk/Omroep GLD – Beeld: Publiek domein
 -Nijmegen- Begraafplaatsen in en om Nijmegen lijden al tijden onder plundering en diefstal, nabestaanden roepen op om over te gaan op cameratoezicht.

“Het is heel erg triest dat het weer is gebeurd. Na de diefstallen in juni hebben wij al extra beveiligingsmaatregelen genomen, maar die blijken dus niet voldoende te zijn. Wij gaan de beveiliging wederom opschroeven. Momenteel zijn wij druk bezig met het invoeren van deze extra maatregelen”, vertelt Franc Korsten, bestuurder van Begraafplaatsen Nijmegen, de stichting die het beheer heeft over diverse begraafplaatsen in Nijmegen.

Korsten wil niet zeggen om welke maatregelen het gaat. “Er is mij geadviseerd daar niks over te zeggen. Ik wil niet zeggen door wie. Ook nabestaanden van mensen die hier begraven liggen, gaan we dat niet vertellen,” aldus omroep GLD.

Kopen en brons zijn roofgoed

De vernielingen en diefstallen van de afgelopen weken zijn al bijna niet meer te tellen. Alles wat los en vast zit lijkt bruikaar. Van verse bloemen tot versiersels van brons en koper worden gestolen, zoals beeldjes, vazen en kandelaars.  Nabestaanden krijgen het verzoek om zelf aangifte te doen. Volgens de politie zijn de aangiftes nodig om onderzoek te kunnen doen.