Nijmegen: Kunst in de Kerk

Leestijd: < 1 minuut

Kunst-werken hebben op één of andere manier een link met religie of spiritualiteit

Vrijdag 29 oktober 2021 17:00 – Bron: Redactie binnenland/parochie – Beeld: PB
  -Nijmegen- In de RK kerk Antonius Abt aan de Dennenstraat te Nijmegen presenteren in het weekeinde van 5 tot en met 7 november een vijftal  (amateur-)kunstenaars hun werken.

Tijdens ‘Kunst in de Kerk’ kan men kennismaken met viltkunst, schilderkunst, keramiek en beeldhouwwerk. De deelnemende kunstenaars komen, op één na, allemaal uit de buurten Hees en Neerbosch.  De kunst-werken hebben op één of andere manier een link met religie of spiritualiteit.

Oorlogshandelingen

De Antonius Abt is één van de weinige kerkgebouwen te Nijmegen die niet te lijden heeft gehad onder de oorlogshandelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kerk werd in 1879-1880 gebouwd naar een ontwerp van de beroemde (kerk)architect Pierre Cuypers.  In de kerk zijn onder andere nog originele gebrandschilderde ramen en altaren te bewonderen. De bijzondere sfeer en inrichting van de kerk waren dan ook de aanleiding om hedendaagse kunstenaars uit de buurt de mogelijkheid te geven om hun werk juist in deze kerk te laten zien.

Vesper

De expositie is te bezoeken op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op zondagochtend  van 11.00 tot 12.00 uur. In verband met de expositie wordt op vrijdag- en zaterdagmiddag  om 17.15 uur een korte meditatieve vesper (middag) viering gehouden. Op zondagochtend is er om 10.00 uur de reguliere Woord- en Communieviering.

De toegang tot de expositie en de vieringen is gratis.