Niks Kloostersluitingen, alweer nieuw Klooster nu in Handel !

Leestijd: 2 minuten

HANDEL – De Pastorie in het Brabantse Handel is  sinds kort betrokken door drie Paters, te weten Pater Martin van Moorsel, Pater Callistus Offor en Pater Candido Sousa Luhuma. De bevolking in Handel kan haar geluk niet op, er is weer Kloosterleven in Handel!

En wie zijn de nieuwe Paters ?

Allereerst is daar Pater Candido, deze 35-jarige Pater komt uit Angola en is met terugwerkende kracht per 1 februari benoemd tot nieuwe Kapelaan van de Parochie H. Willibrordus Gemert-Bakel. Zijn officiële installatie vindt op 7 april plaats. Pater Candido  zal binnen de ganse Parochie actief zijn, naast Kapelaan Stefan Schevers.

Dan is er Pater Callistus Offor, 41 jaren jong uit Nigeria.  ,,Net als Candido kreeg ik op een gegeven moment het verzoek om op missie naar Nederland te gaan”, vertelt Pater Callistus in goed Nederlands. Het is de bedoeling dat de Kloostercommuniteit in Handel wordt versterkt met een derde Afrikaanse Pater, die is nu nog bezig de Nederlandse taal ‘onder de knie’te krijgen. Deze ‘nieuwe’ Pater gaat straks vanuit Handel in een andere Parochie aan de slag.

Tesamen met Pater Van Moorsel (79) vormen zij sinds kort een nieuwe Kloostercommuniteit van de Congregatie van de Heilige Geest, beter bekend als de Spiritijnen. De nieuwelingen worden met een speciale Afrikaanse Heilige mis verwelkomd, op 17 maart. Pater van Moorsel werkte jarenlang in Afrika, maar woonde de afgelopen jaren in het ‘moederhuis’ van de Nederlandse provincie van de Congregatie in Gennep. In Handel gaat hij nu zijn twee jonge collega’s begeleiden. Die verblijven beiden ongeveer twee jaar in Nederland, na studies filosofie en theologie in hun thuisland te hebben gevolgd.

Met de oprichting van de Handelse communiteit telt de congregatie nu vier zeer actieve Kloostergemeenschappen. De andere drie zijn gevestigd te Woensel, Rotterdam en Heerenveen. Het Parochiebestuur is in opperste staat van blijdschap met de benoemingen. (XC)
Foto: wikimedia