Olivia Newton John (73) overleden, werd kort voor haar dood Katholiek

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 09 augustus 2022 -00:05 – Bron: 1010WINS – Beeld: Publiek domein
 -London- De Brits-Australische zangeres en actrice Olivia Newton-John is gisteravond op 73-jarige leeftijd overleden. Zij werd vooral bekend vanwege haar rol in de film Grease uit 1978.

In 1992 werd bij haar de diagnose borstkanker gesteld, maar daar genas zij van. Zij was daarna een fervent activiste voor onderzoek naar kanker. Ook was zij een voorvechter voor milieu en dierenrechten.

In 2013 en 2017 keerde de kanker terug. Bij de laatste keer werd bekend dat de ziekte verder was uitgezaaid. Het is niet bekend of kanker ook uiteindelijk haar doodsoorzaak is.

Pater Sichko

Een jaar geleden maakte de Amerikaanse pater Sichko, priester in het Amerikaanse bisdom Lexington en een internationaal bekende prediker, een vliegreis naar Melbourne, Australië, tijdens de vlucht bad hij de rozenkrans. Een vrouw naast hem vertelde hem dat zij kanker had en vroeg hem voor haar te bidden. Pater Sichko bad voor haar en gaf haar een crucifix. De vrouw die om het gebed vroeg was Olivia Newton-John, aldus de priester.

‘Die avond na de vlucht kwam Olivia Newton-John naar zijn lezing in een Katholieke kerk. Zij was zelf niet gelovig, maar zij en haar man John Easterling knielden voor het Heilig Sacrament. Nog diezelfde avond besloten Olivia Newton John en haar man mee te doen met zijn geloofscursus RCIA [Rite of Christian Initiation of Adults] op Zoom”,  Hij sprak over drie geloofsonderwerpen die bedoeld waren om Katholieken en niet Katholieken te inspireren: hoe je een vriendelijker mens kunt worden, hoe je een dieper vertrouwen in God kunt ontwikkelen en hoe je een Christelijke leider kunt worden. “Paus Franciscus vertelt ons om de wereld in te gaan en de harten van mensen te transformeren’. Wij ontvangen het Woord en Jezus tijdens de Mis en moeten er dan op ‘uitgaan’ en evangeliseren. Wij zijn geroepen om Gods Woord te leven en Hij geeft ons de genade om het te doen. Je missie begint nu,’ zei de priester tegen Olivia Newton John en haar man.

Het afgelopen jaar traden Olivia Newton John en haar man toe tot de Rooms Katholieke kerk in de VS.