Ongelovige Thomas nu ook in ‘The Passion’

Leestijd: 2 minuten
Maandag 12 februari 2024 ~ 07:00 uur ~ Bron: Redactie Varia/KRO-NCRV ~ Beeld: screenshot

-Hilversum- De veertiende editie van The Passion krijgt een extra hoofdrol. KRO-NCRV belicht voor het eerst het Bijbelse personage van de ongelovige Thomas in het paasverhaal.

De ongelovige Thomas benadrukt in het verhaal de menselijke neiging om te twijfelen. Iedereen komt wel eens voor de keuze te staan om te kiezen tussen gevoel en verstand. Thomas behoort tot de discipelen van Jezus en wordt in de komende editie gespeeld door Robbert Rodenburg van het gelijknamige juicekanaal op YouTube.

Al eerder maakte KRO-NCRV bekend dat William Spaaij, Angela Schijf, Matteo van der Grijn, Keizer, Gaia Aikmanen en Anita Witzier onderdeel zijn van KRO-NCRV’s muzikale paasevenement op Witte Donderdag 28 maart in Zeist.

Nu krijgt ook Robbert Rodenburg in de rol van de ongelovige Thomas een plek in de moderne paasvertelling. Robbert is bekend van zijn online serie Open Kaart en zijn rollen in o.a. Brugklas en SpangaS. In 2021 won hij Expeditie Robinson. Robbert is voor het eerst te zien tijdens het grote live-evenement in Zeist als onderdeel van de groep discipelen en krijgt samen met Petrus en Maria Magdalena een grotere rol tijdens The Passion Hemelvaart op vrijdag 10 mei.

The Passion is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus’ verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. Eerder maakte KRO-NCRV al bekend dat het thema van dit jaar ik geloof in jou is. Een krachtige boodschap vol vertrouwen. The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.