Op zondag houdt Stefan de winkeldeur dicht

Leestijd: 2 minuten
Stefan Ammerlaan en zijn winkel, voortaan op zondagmiddag dicht. Beeld prive by EMB
Zondag 4 februari 2024 ~ 07:10 uur ~ Bron: Redactie Binnenland/Brabants Dagblad ~ Beeld: Stefan Ammerlaan

 -Udenhout- Het Brabantse land mag dan overlopen van geloofsafval en consumentengekte, er zijn toch ook lichtpuntjes. Stefan Ammerlaan (38) (zie foto boven), eigenaar van supermarkt PLUS in Udenhout, gaat het roer radicaal omgooien. Alle dagen de winkel open? Het is afgelopen. De supermarkteigenaar wil vaker bij zijn kinderen zijn. Vanaf nu is hij elke zondagmiddag dicht.

Stefan dacht er al langer over, maar afgelopen Kerstmis zag hij ‘het licht’. ,,Voor het eerst was de winkel twee dagen dicht met kerst. Toen wist ik: deze rust, dit is het gewoon en nu ga ik het ook echt veranderen.”

Vijf jaar is Ammerlaan nu supermarkteigenaar in Udenhout. De groei ging snel, toch begon het te knagen. ,,Mijn vriendin en ik hebben inmiddels drie kinderen. De afspraak is dat ik ’s avonds om zes uur thuis ben, maar om half zeven gaan we al naar boven om de kinderen naar bed te brengen.” Een half uur per dag met zijn kroost. Waarom doe ik dat eigenlijk, vroeg hij zich af. Voortaan zijn wij nog altijd 75 uur per week open. Tijd genoeg,” zegt hij in het Brabants Dagblad.

Op sociale media krijgt Ammerlaan alleen maar complimenten. “Heel goed, groot gelijk, laat de zondagsrust terugkeren in het land.”