Opmerkelijk: Iran schaft zedenpolitie en wellicht hooddoek af !

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 3 december 2022 -00:50 uur – Bron: Redactie kerk/A. Springer – Beeld: Publiek domein
  -Teheran- De macht van de Islamitische Mullahs lijkt af te brokkelen, het ultra-islamitische regime doet concessies na twee maanden van aanhoudende protesten in het hele land!

Zedenpolitie

De eerste kleine overwinning van de demonstranten is opmerkelijk: de zedenpolitie wordt ontbonden! Dit werd aangekondigd door de procureur-generaal van de Mullahs, Mohammed Jafar Montaseri.

De zedenpolitie is in vele Islamitische staten gevreesd, met name vrouwen worden streng aangesproken door leden van de zedenpolitie op hun kleding, wanneer deze te ‘westers’ is of wanneer het hoofd onvoldoende bedekt is. Maar ook daar is nu hoop. De Iraanse autoriteiten willen nu na vele decennia de oude wet die vrouwen verplicht hun gezicht te bedekken in heroverweging nemen en wellicht afschaffen, er komt nog deze maand een onderzoek door theologen!

Spijkerbroek

Het strenge optreden van de zedenpolitie lijkt de hoofdreden te zijn voor de aanhoudende protesten. Met name vrouwen zijn de strenge controles op het dragen van hoofdbedekking meer dan zat. Maar ook mannen die een spijkerbroek dragen kunnen op berispingen tot aan zweepslagen rekenen. Spijkerbroeken worden gezien als het ultieme kledingstuk van aartsvijand Amerika.

Nu het Iraanse regime de aanhoudende protesten niet meer onder controle lijkt te kunnen krijgen, worden concessies gedaan. Het afschaffen van de zedenpolitie sloeg in het land in als een bom. De kans op meer vrijheden in kleedgedrag voor vrouwen, zou een ware sensatie zijn.