Oproep Paus: “Bezoek weer eens een Maria-bedevaartsoord”!

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 16 augustus 2022 – 04:19 – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: PB
 -Vaticaanstad-  Bij gelegenheid van het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming nodigt Paus Franciscus alle gelovigen uit om een ​​Maria-heiligdom te bezoeken “om bij de hemelse Moeder te bidden en om haar voorspraak te vragen”.
In Rome, zei de Paus gisteren tijdens het Angelusgebed, gaan velen naar Santa Maria Maggiore om te bidden bij de Salus Populi Romani-icoon van Maria. In de basiliek staat ook het beeld van de Maagd en Koningin van de Vrede, die Paus Benedictus XV had laten plaatsen. Franciscus bad hier opnieuw voor het volk van Oekraïne.
Franciscus zelf bezoekt Santa Maria Maggiore regelmatig. Voor en na elk van zijn buitenlandse reizen bezoekt hij daar de icoon van Maria met een boeket bloemen en een stil gebed. De Paus, die uit de Jezuïetenorde komt, herinnert ons eraan dat Jezuïeten in vroeger eeuwen bij deze icoon een gebed deden voordat zij naar de missie vertrokken.

Ook vanuit Nederland is het eenvoudig om Maria-bedevaartsoorden te bezoeken, zoals Banneux in België of Kevelaer en Heede, vlak over de grens in Duitsland.