Ortega-aanhangers bestormen Kathedraal Managua

Leestijd: < 1 minuut -Managua- (KNA/CNN) In Nicaragua hebben aanhangers van het Sandinistische Presidenten-duo Daniel Ortega en Rosario Murillo de Kathedraal van Managua bestormd.

Daarbij werden de Katholieke Priester Rodolfo Lopez en de Kloosterzuster Arelys Guzman mishandeld. In diverse video’s op social-media is te zien hoe meerdere mensen de Priester slaan, terwijl die zich probeert te beschermen.

Hongerstaking

In de Kerk hielden moeders, familie en vrienden van politieke gevangenen een hongerstaking, om hun vrijlating te eisen. Tegenover CNN meldde de Vicarus van de Aartsdiocese Managua dat leden van de staatsveiligheidsdienst, die voor de poorten van de Kerk stonden, geen enkele poging ondernamen om de Ortega-aanhangers tegen te houden, de aanvallers konden zonder tegenwerking de deursloten openbreken.

Onafhankelijke journalisten werden door de politie gehinderd om de Kerk te betreden.
In een eerste reactie riep de Aartsdiocese Managua Ortega op, om er onmiddellijk voor te zorgen, dat Katholieke Kerken gerespecteerd worden en de politie haar troepen terugtrekt.

Nicaragua beleeft sinds april 2018 een crisis met in het hele land protesten tegen de linkse regering van President Daniel Ortega. Sinds het begin van de rellen kwamen al 350 mensen om het leven, duizenden raakten gewond. De Kerk in Nicaragua heeft doorlopend kritiek op de ernstige schending van de mensenrechten door de regering.