Ortega-regime laat twaalf Priesters vrij en stuurt deze naar Rome

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 20 oktober 2023 -14:58 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA/CNN – Beeld: Publiek domein

-Rome- Het Nicaraguaanse dictatoriale regime maakt melding van de vrijlating van twaalf gevangengenomen Priesters die het land hebben verlaten en naar Rome zijn uitgevlogen na een overeenkomst tussen het Ortega-regime en de Heilige Stoel. Rolando Álvarez, Bisschop van Matagalpa, die weigert het land te verlaten, zit nog steeds in de gevangenis.

De officiële verklaring geeft aan dat “na vruchtbare gesprekken met de Heilige Stoel” een overeenkomst werd bereikt voor de ‘overplaatsing’ naar het Vaticaan van twaalf Priesters “die om verschillende redenen werden vervolgd en nu zijn afgereisd naar Rome.

Het regime onder leiding van dictator Ortega beweert: “dat deze overeenkomst, die op voorspraak van de Katholieke kerk van Nicaragua en het Vaticaan is bereikt, de permanente wil en toewijding vertegenwoordigt om oplossingen te vinden van de zijde van het regime”.

De Vaticaanse perskamer heeft bevestigd dat de Heilige Stoel is gevraagd de pas vrijgelaten Priesters op te nemen. Zij zullen worden ondergebracht op diverse locaties in het Bisdom Rome.

Dit zijn de namen van de vrijgekomen Priesters: Manuel Salvador García Rodríguez, José Leonardo Urbina Rodríguez, Jaime Iván Montesinos Sauceda, Fernando Israel Zamora Silva, Osman José Amador Guillén, Julio Ricardo Norori Jiménez, Cristóbal Reynaldo Gadea Velásquez, Álvaro José Toledo Amador, José Iván Centeno Tercero, Pastor Eugenio Rodríguez Benavidez, Yessner Cipriano Pineda Meneses en Ramón Angulo Reyes.