Parijs: Notre-Dame gaat DV 8 december 2024 weer open

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 9 maart 2023 – 07:22 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA – Beeld: Publiek domein
  -Parijs- De door brand zwaar beschadigde Kathedraal Notre-Dame in Parijs, wordt op DV 8 december 2024 heropend. Lees verder onder de reclame>

Op 15 april 2019 brak er in de vooravond, tijdens restauratiewerkzaamheden, een hevige brand uit, welke zich vanuit het middenschip snel verspreidde. Het dak en de centrale torenspits (vieringtoren) stortten in. De rest van het gebouw, als ook een aantal belangrijke kunstschatten, kon nog worden gered.

Hoogfeest

Op 8 december viert de Rooms-Katholieke Kerk het Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Dit dogma leert dat de de Moeder Gods nooit deel heeft gehad aan de erfzonde. Vanaf haar verwekking was Maria, ‘vol van genade’, geheel heilig.

“De Kathedraal zal weer volledig toegankelijk zijn voor Misvieringen en voor bezoekers. Wij zullen straks een Kathedraal hebben zoals wij nog nooit eerder hebben gezien”, zei Philippe Jost, plaatsvervangend hoofd van de wederopbouwcommissie, deze week in Parijs. “Wij liggen op schema en zijn optimistisch. Maar ook na de heropening is de klus nog niet helemaal af. De buitenkant van de Kathedraal moet nog voor een deel worden hersteld. De Kathedraal is overigens van de Franse staat en niet van de Rooms-Katholieke Kerk.