Parolin: Troepen naar Oekraïne sturen angstaanjagend

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 1 maart 2024 ~ 06:21 uur ~ Bron: Redactie Kerk/VN ~ Beeld: Publiek domein/wikimedia

 -Vaticaanstad- De staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Pietro Parolin, heeft het idee van de Franse president Emmanuel Macron om troepen naar Oekraïne te sturen als ‘angstaanjagend’ omschreven. Een dergelijk feit zou volgens de kardinaal “een escalatie veroorzaken die wij vanaf het begin altijd hebben geprobeerd te vermijden”. Lees verder onder de reclame>

Tegenover de pers vertelt hij waarom hij denkt dat de Franse president dat voorstel heeft gedaan: “waarschijnlijk komt dat omdat deze oorlog al twee jaar voortduurt zonder enig vooruitzicht op een oplossing.”

De kardinaal geeft aan dat er geen “militaire oplossing is, omdat de strijdkrachten op de grond min of meer in dezelfde posities stilstaan”. Aan de andere kant “is er geen vooruitzicht op een onderhandelbare oplossing.”

Nucleaire oorlog

De president van Rusland, Vladimir Putin, reageerde op Macron door te waarschuwen dat de komst van NAVO-soldaten om in Oekraïne te vechten een nucleaire oorlog zou kunnen uitlokken. Alle Europese leiders die zich over het voorstel van de Franse president hebben uitgesproken, hebben blijk gegeven van hun afwijzing van het sturen van soldaten naar het front.