Pastoor buitengesloten. Parochianen plaatsen kettingen en sloten op ingangen

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 03 december 2021 07:15 – Bron: ADN/TVE – Beeld: PB
 -Caamaño- Het gebeurt wel eens dat de Pastoor en parochianen elkaar niet begrijpen. Maar in het Spaanse Aartsbisdom Santiago de Compostela loopt het conflict wel heel hoog op: parochianen sloten alle toegangsdeuren af om zo de Priester buiten de parochiekerk te houden.

Het Aartsbisdom Santiago de Compostela staat achter de Pastoor ​​die door de gelovigen van zijn parochie wordt tegengewerkt om de kerk binnen te gaan door kettingen en hangsloten op de deuren van de parochiekerk aan te brengen.

De Priester werd afgelopen weekeinde in de uitoefening van zijn taken gehinderd door een groep van zeer ontevreden gelovigen, zo maakt het Spaanse Aartsbisdom woensdag bekend. Bij de politie is aangifte gedaan van het ongeoorloofd bevestigen van de kettingen en sloten. De gebeurtenissen vonden plaats in de parochie in Caamaño aan de Atlantische kust in het noordwesten van Spanje.

De Pastoor was al langere tijd in conflict met een groep van ongeveer 50 ontevreden parochianen, volgens omroep TVE. Zo werden sommige beslissingen van de Pastoor in verband met begrafenissen bekritiseerd, maar ook de afschaffing van het klok luiden en diverse gevallen waarin kinderen van wie de ouders niet getrouwd waren, de doop werd geweigerd.

Het Aartsbisdom Santiago de Compostela roept de parochie op om te werken aan een ‘normalisatie van de situatie’ en te werken aan een ‘klimaat van evenwicht’. “Dialoog is een instrument om dit te bereiken”, aldus de woordvoerder Da Riva van het Aartsbisdom. Het protest van afgelopen weekeinde was niet het eerste tegen de Pastoor laat en boze parochiaan op de TV weten. Er staan volgens hem nieuwe acties op stapel voor aankomend weekeinde.