Pastoor Paul Tervoort volgt overleden pastoor René Graat op

Leestijd: < 1 minuut -ROERMOND- (ADN) Bisschop Harrie Smeets heeft Pastoor Paul Tervoort van Weert-Boshoven benoemd tot de nieuwe Pastoor van het Parochieverband Terlinden in het Dekenaat Gulpen. Hij gaat daar Pastoor René Graat opvolgen die afgelopen voorjaar aan corona is overleden. Dat werd dit weekeinde in de betreffende Parochies afgekondigd.

Pastoor Tervoort (65) groeide op in Heerlen en woonde lange tijd in Heer. Hij studeerde aan de sociale academie in Sittard en werkte daarna twaalf jaar in een kinder-beschermingsinternaat te Maastricht.

In 1989 besloot hij zijn Priesterroeping te volgen, waarna hij in 1995 werd gewijd. Daarna werkte hij diverse jaren in Parochies in het Aartsbisdom Utrecht. In 2008 keerde Tervoort terug naar Limburg om Pastoor te worden van de Parochies H. Oda in Boshoven en H. Hiëronymus en Antonius in Laar, allebei in de gemeente Weert..

Hij wordt nu Pastoor en moderator van het cluster Terlinden-Margraten. Dat omvat de Parochie H. Gerlachus in Banholt, H. Brigida in Noorbeek, H. Franciscus van Assisië in Reijmerstok en H. Margarita in Margraten, alsmede van de Parochie H. Barbara in Scheulder zodra deze zich bij de federatie heeft aangesloten. Pastoor Tervoort zal DV begin september aan zijn nieuwe opdracht gaan beginnen.