Pastoor Pierre Valkering ontslagen

Leestijd: < 1 minuut

 

-HAARLEM- De Amsterdamse Pastoor Pierre Valkering is ontslagen. De Pastoor van de Vredeskerk moet uit de parochie vertrekken nadat hij eind maart bekendmaakte dat hij homoseksueel is en inzage gaf in zijn prive(sex)leven.

Schriftelijk heeft het Bisdom de Pastoor en het Parochiebestuur laten weten dat de geliefde Pastoor met ingang van 24 juni is ontslagen, daags daarvoor deed hij met Hulpbisschop Hendriks nog een Vormselviering in de kerk.

Op 31 maart kwam Valkering tijdens zijn 25-jarige jubileum als Priester in de Vredeskerk uit de kast. Hierop werd de pastoor al geschorst. Ruim zevenhonderd gasten waren toen in de Kerk en op het feest in het centrum van Amsterdam aanwezig bij zijn publieke coming-out. Ook gaf Valkering een autobiografie uit waarin hij vertelt over zijn verslaving aan porno en zijn vroegere bezoeken aan darkrooms.
Het gedrag van Valkering kan niet door de beugel, oordeelt het bestuur van de Parochie. Valkering kan tegen zijn ontslag in beroep gaan, een proces dat vele maanden kan gaan duren. Tot die tijd mag er geen andere Pastoor benoemd worden in de Vredeskerk.

Het besluit is genomen door Hulpbisschop/Co-Adjutor Jan Hendriks, zo meld de ‘Gaykrant’ die de brief aan de Parochie kreeg toegespeeld. De Parochie heeft inmiddels de gegevens van Valkering van haar website gehaald en wil verder niet reageren op het ontslag.
Update volgt.

Bron: ADN/Bisdom Haarlem/Parochie  Foto: Embedded photography