Paters Karmelieten lanceren filmpje voor nieuwe aanwas: ‘Al eens nagedacht over leven in een klooster?’

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 24 oktober 2023 -06:08 uur – Bron: RedactieKerk/Klooster Brugge – Beeld: Publiek domein

 -Brugge (B)- De Paters Karme­lieten in Brugge zoeken nieuwe aanwas en hopen nu middels Youtube kandidaat-broeders te ­werven. Dat doen zij in het Engels, want in het buitenland is de interesse aanmerkelijk groter dan in de Lage Landen.

Wie er stilletjes wel eens aan gedacht heeft in te treden in een Klooster, maar nog in de fase van twijfel verkeert die kan vanaf nu deel­nemen aan een ‘come and see-programma.’ Zo begint de Youtube-video van de Brugse Paters Karmelieten.

Het filmpje geeft een inkijk in het leven in het Brugse Klooster, de gebedsmomenten, de Eucharistieviering, maar ook het middagmaal, de was en de plas én het ontspanningsmoment ’s avonds. In dit geval: een potje kaarten. Lees verder onder de afbeelding>

Het middagmaal (Beeld Klooster)

Met hun video willen de Paters belangstellenden ‘warm’ maken  voor een stage in hun Klooster. In de praktijk betekent dat drie maanden meelopen in het Kloosterleven’, zegt Pater Martin Faingnaert, Prior van de Karmel in Brugge. Na de drie maanden stage volgt een gesprek, als beide partijen een ‘klik’ hebben, kan de ­opleiding echt beginnen.

Opvallend maar ook ergerlijk is het feit dat de wervingsvideo in het Engels is. Het zal ook weer mensen afschrikken. Maar het heeft wel een plausibele reden: “In het buitenland is de interesse het grootst’, zegt Pater Faingnaert. Dat bleek ook tijdens een eerdere stageperiode, waarna twee deelnemers uit Nigeria en Vietnam uiteindelijk beslisten om in te treden.

Gelukkig krijgen nieuwe – buitenlandse- deelnemers een zogenaamd taalblad. Kennis van het Nederlands hebben zij nodig om de vormingsmomenten te kunnen volgen. De ­oproep kent beperkingen, het Klooster richt zich uitsluitend op ongehuwde mannen tussen 18 en 40 jaar.

Kandidaat-Karmelieten kunnen zich aanmelden op www.mysticusworden.be

Aanschouw ook onderstaande video: