Paus belt Milei en krijgt uitnodiging om Argentinië te bezoeken

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 22 november 2023 -06:52 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA/Tele Globo – Beeld: MariaBode

-Vaticaanstad- Matteo Brunni, chef van de perskamer van de Heilige Stoel, heeft bevestigd dat de Paus gisteren telefonisch heeft gesproken met de nieuw gekozen President van Argentinië, Javier Milei. De nieuwe Argentijnse President heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om Paus Franciscus uit te nodigen om het land te bezoeken.

De Paus feliciteerde Milei met zijn  verkiezingsoverwinning afgelopen zondag. In een acht minuten durend gesprek, dat door bronnen dicht bij de verkozen President als onderhoudend werd beschreven, spraken beiden over de situatie van de armoede in het Zuid-Amerikaanse land en de economische beleidsplannen, over sociale kwesties en de relatie met de Verenigde Staten. Milei geldt als libertair politicus.

Kritisch

Milei, die in het verleden zeer kritisch was over de standpunten van Paus Franciscus inzake politiek-economische kwesties, wilde elke twijfel wegnemen over zijn wens dat de Heilige Vader zijn geboorteland zou bezoeken, en nodigde hem uit dit te doen wanneer hij dat passend acht.

Hoewel Javier Milei Rooms-Katholiek is gedoopt, heeft hij verklaard dat hij geestelijk steeds meer verbonden is met het Jodendom. In zijn eerste interview met lokale media na de verkiezingen verzekerde hij dat zijn eerste reis als President een bezoek zal zijn aan de Amerikaanse steden Miami en New York, waar hij Joodse rabbijnen zal ontmoeten. Vanuit New York reist hij dan door naar Israël.