Paus bezoekt Nagasaki en Hiroshima

Leestijd: < 1 minuut

 

-VATICAANSTAD/TOKIO-) Paus Franciscus is voornemens een bezoek te brengen aan Japan van 23 tot 26 november.

Japanse media melden dat de Heilige Vader op 23 november des namiddags in Tokio zal aankomen. De volgende dag zal hij dan de steden Nagasaki en Hiroshima bezoeken en daar bidden voor de vele slachtoffers van de eerste atoombom in 1945.

Op 25 november zijn bezoeken gepland aan Keizer Naruhito en minister-president Shinzo Abe, alsook een bezoek aan een handelsbeurs in de hoofdstad Tokio. Ook zal Franciscus tijdens zijn bezoek aan Japan een vredesboodschap doen uitgaan voor de ganse wereld.

De bezoekdata zouden volgens insiders , gemeenschappelijk zijn besproken en op elkaar afgestemd.  De Paus had eind januari al tegen journalisten gezegd dat hij plannen had om in november Japan te bezoeken.

Het is nog onduidelijk of het Japan-bezoek het enige reisdoel naar het verre Oosten is. De laatste Paus die Japan bezocht  was Paus Johannes Paulus II in 1981; de toenmalige Pausreis omvatte naast Japan ook Pakistan, de Philippijnen, het eiland Guam en Alaska. Van de 126 miljoen inwoners van Japan zijn er volgens opgave van het Vaticaan 536.000 Katholieken.

Bron: KNA Foto: Pixabay