Paus bezoekt parochie Mongolië

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 2 september 2023 – 06:12 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA/VN/RAI – Beeld: MB

-Vaticaanstad- Paus Franciscus is aangekomen in Mongolië, waar hij tot maandag zal blijven. Wat kan de Heilige Vader verwachten tijdens zijn reis en wat voor soort Kerk, met 1400 parochianen zal Franciscus daar ontmoeten? Een overzicht.

“De oecumenische ontmoeting op zondag zal zeker een hoogtepunt zijn van de reis van de Paus. Over het algemeen hebben godsdienstvrijheid en interreligieuze dialoog als middel voor vreedzaam samenleven een hoge prioriteit in Mongolië – net als voor Paus Franciscus.

Een andere aspect van de vierdaagse reis, die beperkt blijft tot de hoofdstad Ulaanbaatar, is de ontmoeting met vertegenwoordigers van de regering, de samenleving en het corps diplomatique op zaterdagochtend (vroeg in de ochtend om 4 uur). De bijeenkomsten met de President, de voorzitter van het parlement, en de Premier worden komen later op de dag.

Natuurlijk zal de Paus ook de Rooms Katholieke gemeenschap ontmoeten, dit zal vanmiddag gebeuren  (om 10 uur onze tijd). Op zondag, na de interreligieuze ontmoeting, zal de Paus ook een H. Mis opdragen. Op maandag, voor zijn vertrek, zal hij een parochie centrum inwijden. Daarna gaat het terug naar Rome, waar Franciscus maandagavond wordt verwacht.”

MariaBode zal filmverslagen in deze rubriek plaatsen, opdat U e.e.a kan terugkijken.