Paus: “Boos over Koranverbranding in Zweden”.

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 3 juli 2023 – 18:01 uur – Bron: Redactie Kerk/VN – Beeld: Publiek domein

-Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft de openbare verbranding van een Koran in Zweden scherp veroordeeld.

“Ik ben ontzet en walg van deze acties”, zei de Heilige Vader in een interview met journalisten van dagblad ‘Al-Ittihad’ uit de Verenigde Arabische Emiraten. “Elk boek dat door de auteurs als heilig wordt beschouwd, moet worden gerespecteerd uit respect voor de gelovigen,” zei de Paus verder. “Vrijheid van meningsuiting mag nooit worden gebruikt als excuus om anderen te verachten. Dit toestaan moet worden afgewezen en scherp veroordeeld.”

Vrijheid van meningsuiting

Een Irakees die in Zweden asiel heeft gekregen had vorige week een Koran voor de grootste Moskee van Stockholm vertrapt en gedeeltelijk in brand gestoken. Het gemeentebestuur van Stockholm had eerder toestemming gegeven voor de demonstratie; vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel van de Zweedse grondwet. Het incident veroorzaakte protest in de Islamitische wereld.

In het interview zegt Franciscus verder: “Vandaag hebben wij vredestichters nodig, geen wapenproducenten; vredestichters, geen conflictmakers; brandbestrijders, geen brandstichters.”