Paus dankt voor gebed en steun

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 30 maart 2023 – 12:02 uur – Bron: Redactie Kerk/Audio nieuwsdienst/A. Englisch – Beeld: Publiek domein

-Rome- Paus Franciscus maakt het naar omstandigheden goed, dat meldt de gesproken nieuwsdienst van Mariabode, op basis van Vaticaancorrespondent Andreas Englisch.

De Paus dankt iedereen voor het gebed en het meeleven en vraagt om voor hem te blijven bidden. De komende dagen zal de Paus rust moeten houden en blijft hij ter observatie in het Gemelli-hospitaal in Rome.

Vaticaanwoordvoerder Bruni deelt mee, dat de Paus na het ontbijt diverse kranten heeft gelezen. Kort voor het middageten begaf hij zich naar de Kapel in het hospitaal en vierde daar de Eucharistie.

Palmzondag

De planning voor de komende dagen komt uiteraard te vervallen. Of de Paus aanstaand weekeinde tijdens de viering van Palmzondag aanwezig kan zijn is nog ongewis. De verwachting is dat hij wel aanwezig zal zijn, maar niet als celebrant in de Misviering.

Uitdrukkelijk wordt vermeld dat de Paus geen hartaanval heeft gehad. Een luchtweginfectie heeft de 86 jarige longpatiënt getroffen en rust is nu het primaire medicijn.

Omroep RAI laat weten dat er plannen zijn voor een toespraak van de Paus vanuit het ziekbed. Technische voorbereidingen zouden al zijn getroffen.

Het Pauselijk verblijf in het Gemelli-hospitaal ziet er zo uit: