Paus: “De duivel draait overuren”

Leestijd: < 1 minuut

-ROME- De duivel is volgens paus Franciscus springlevend en draait overuren om de Rooms-Katholieke Kerk aan te vallen. Meldt Christian Today.

De Heilige Vader is er zelfs van overtuigd dat de duivel de schuld is van de crisis rond  misbruik en de diepe verdeeldheid binnen de kerk. Hij heeft de hele wereld gevraagd om elke dag in de rozenkransmaand oktober de rozenkrans te bidden om de duivel te verslaan.

Sinds zijn aantreden in 2013, heeft paus Franciscus duidelijk gemaakt dat hij gelooft dat de duivel echt bestaat. In een document in april over heiligheid in de moderne wereld, noemde Franciscus de duivel meer dan tien keer. “We moeten de duivel niet zien als een mythe, een voorstelling, een symbool, een beeldspraak of een idee. Deze fout zou ons ertoe brengen onze wacht te laten vallen, onvoorzichtig te worden en uiteindelijk kwetsbaar te worden.”

De Moederkerk heeft de laatste jaren te kampen met schandalen van misbruik uit de vorige eeuw(en). Tegelijkertijd is er een groeiende polarisatie tussen conservatieven en liberalen in de kerk, die op termijn wel eens tot een schisma zou kunnen leiden.

Bron: EWTN/Christiantoday Foto: Pixabay