Paus geeft preektips aan bisschoppen en priesters

Leestijd: < 1 minuut

Na 8 minuten zakt de aandacht weg

Zaterdag 11 juni 2022 -07:22 – Bron: KNA – Beeld: Publiek domein
 -Vaticaanstad- Tijdens een bezoek van bisschoppen en priesters uit Sicilië aan de Paus, kregen deze een korte les preken, van de baas zelf: “Jullie moeten goed onthouden, dat na acht minuten de aandacht van de kerkbezoeker afneemt en de mensen verlangen naar inhoudelijke preken”, aldus de Pontifex.

De Paus is zich er niet zeker van, of zij zodanig preken, dat wanneer een kerkbezoeker even naar buiten loopt om een sigaret te roken, ook weer terugkomt. “Vaak zijn het preken, waarin het over alles en niets gaat”. Het is beter in de preek, één gedachte, één gevoel en een duidelijk beeld naar voren te brengen – dat geeft de mens kracht om de nieuwe week door te komen.

De Paus verontschuldigde zich voor zijn preek over ‘roddel en gezwets’, dat een plaag is en de kerk en parochies vernietigt: “Vergeef mij als ik deze dingen preek die klinken als een preek tijdens de Eerste Communie – maar het zijn essentiële zaken.” Regelmatig vermaant hij priesters, bisschoppen en religieuzen op bijeenkomsten om te stoppen met ‘vlakke, nietszeggende preken’.