Paus heeft geen longontsteking – toestand verbetert

Leestijd: 2 minuten
Maandag 27 november 2023 -14:08 uur – Bron: Redactie Kerk/VN/DPA – Beeld: Bogdan Solomenco

 -Vaticaanstad- De Vaticaanse perskamer beschrijft de gezondheid van Paus Franciscus als “goed en stabiel”. Lees verder onder de reclame>

De 86-jarige Pontifex heeft geen longontsteking, maar een luchtweginfectie. Hij kreeg een intraveneus antibiotica-infuus.  Zoals de persdienst van het Vaticaan maandagochtend bekend maakte, is de toestand van de 86-jarige “goed en stabiel”. Hij had geen koorts en zijn ademhalingsproblemen verbeterden aanzienlijk.

Voor een effectievere behandeling werd een naaldcanule geplaatst voor een intraveneuze antibiotica-infusie. De canule aan de rechterhand van de Paus was duidelijk zichtbaar tijdens het Angelusgebed van zondag en zorgde voor speculaties .

Pontifex woont afspraken bij

“Om het herstel van de Paus te vergemakkelijken, zijn enkele belangrijke afspraken die voor deze dagen gepland staan, uitgesteld, zodat hij de tijd en energie kan besteden zoals hij dat wenst”, vervolgt het percommuniqué. Dit werd vanochtend meteen duidelijk. Paus Franciscus ontmoette de President van Paraguay, Santiago Pena, in het Vaticaanse gastenverblijf Santa Marta, waar de Paus ook woont.

Longontsteking uitgesloten na onderzoek

Woordvoerder Matteo Bruni van het Vaticaan bevestigde verder dat een CT-scan longontsteking had uitgesloten. Franciscus onderging dit onderzoek zaterdag in het eigen ziekenhuis in het centrum van Rome.