Paus: In Corona-tijden bidden voor onze politici

Leestijd: < 1 minuut

Paus: “Andere mensen moeten aanmerkelijk

groter leed verdragen op dit moment”.

-Vaticaanstad- (KNA) “In tijden van een pandemie” heeft Paus Franciscus gisteren opgeroepen tot gebed voor alle regeringsleiders en politici.

Zij moeten ‘harde’ politieke beslissingen nemen, die niet bij iedereen in goede aarde vallen maar wel noodzakelijk zijn. Vaak voelen de verantwoordelijken zich alleen gelaten, zegt de Paus, aan het begin van de vroegmis in het Vaticaanse gastenhuis Santa Marta. “Zij moeten weten, dat zij ook door gebeden begeleid worden om de juiste beslissingen te nemen”.

Woensdagavond laat had de regering van Italië aanvullende maatregelen genomen. In Italië moeten alle winkels, kantoren, bars en restaurants voorlopig sluiten. Uitgezonderd zijn supermarkten en apotheken. Ook fabrieken, banken en verzekeringen mogen doorwerken, weliswaar onder verscherpte hygiënevoorschriften.

Kort daarvoor had de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in Geneve de Corona-Krise tot pandemie verklaard. De VS-regering kondigde een stop af voor buitenlandse vluchten vanuit Europa naar de VS.

In zijn preek herinnerde Franciscus er aan, dat de in Italië genomen maatregelen weliswaar onaangenaam kunnen zijn; andere mensen moeten echter aanmerkelijk groter leed verdragen op dit moment. Als zij aan oorlog, honger en vervolging willen ontkomen, dan eindigen zij aan onze grenzen van muren van steen en prikkeldraad.

Vanwege de Corona-crisis vierde de Paus zijn vroegmis opnieuw met slechts een handjevol Vaticaanse medewerkers. De Mis werd wel via een videoverbinding rechtstreeks uitgezonden.