Paus in nieuwe sexdocu op Disney-TV

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 7 april 2023 -11:05 uur – Bron: Redactie Kerk/Disney inc. Beeld: Disney inc.

 -Hollywood/Vaticaanstad- “Sex is een van de mooiste dingen die God aan de mensen gegeven heeft.” Dat zegt Paus Franciscus – en niet voor de eerste keer-  in de nieuwe TV- documentaire ‘The Pope answersdie gisteren voor het eerst werd uitgezonden. Lees verder onder de reclame>

In de TV-documentaire van betaalkanaal Disney+, beantwoordt Paus Franciscus (86) vragen van jongeren van 18 jaar en ouder. Het gesprek gaat onder meer over LHBTIP-rechten, abortus, de porno-industrie en het seksueel misbruik binnen de Rooms Katholieke Kerk.

God

“Jezelf seksueel uiten is een rijkdom. Alles wat afbreuk doet aan echte sexuele expressie, put die rijkdom uit”, zei hij bijvoorbeeld over masturbatie. Verder zei hij dat hij weet wat een ‘non-binair persoon’ is, en dat de LHBTIP+-gemeenschap verwelkomd moet worden in de Rooms Katholieke Kerk. “Iedereen is een kind van God, iedereen. God wijst niemand af, God is een vader. En ik heb niet het recht om iemand uit de Kerk te verdrijven.”

Abortus

Wanneer er wordt gesproken over een heet ‘hangijzer’ als abortus is de Paus ook duidelijk:  “Priesters moeten barmhartig zijn voor vrouwen die hun zwangerschap hebben beëindigd, maar abortus zelf blijft onaanvaardbaar. Het is een goede zaak om dingen bij hun naam te noemen. Het is één ding om de persoon die een abortus heeft ondergaan te begeleiden, maar het is iets heel anders om de daad zelf te rechtvaardigen,” aldus de Pontifex.