Paus kan weer lopen

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 1 juli 2022 -06:28 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Jean vd Meulen
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus lijkt vooruitgang te boeken bij de behandeling van zijn aanhoudende knieproblemen. “Ik kan alweer een paar dagen lopen”, zei hij deze week tijdens een ontmoeting met Braziliaanse bisschoppen.

Het Vaticaan heeft een korte video vrijgegeven waarin de welkomstscène van maandag in het Apostolisch Paleis te zien is. Je kunt zien hoe Franciscus met behulp van een wandelstok enkele meters zelfstandig loopt. Hij verliet demonstratief de rolstoel die hij gebruikte voor openbare optredens.

Speculaties

Een week geleden verwierp de Pontifex speculaties over een mogelijk dreigend aftreden. Tijdens een ontmoeting met een andere groep Braziliaanse geestelijken zei de Paus dat aftreden “niet op de agenda staat”, ondanks enkele gezondheidsproblemen. “Ik wil mijn missie naleven zolang God het toestaat”, citeerde de aartsbisschop van Porto Velho, Roque Paloschi, hem.

Vanwege zijn aanhoudende knieproblemen en zijn verminderde longfunctie hadden verschillende media en ‘Vaticaankenners’ gespeculeerd dat de 85-jarige zou kunnen  aftreden. De annulering van een reis naar Afrika die gepland stond voor begin juli wakkerde die geruchten aan.