Paus maakt zich zorgen over Priesteropleidingen

Leestijd: < 1 minuut

Traditionalisme kent ook zijn grenzen

Donderdag 20 mei 2021 04:12- Bron: KNA Foto: PB
  -Vaticaanstad- De Paus maakt zich volgens Curiekardinaal Joao Braz de Aviz steeds meer zorgen over het terugvallen in oude tradities op vele seminaries. Franciscus heeft hem dat in een persoonlijk gesprek toegelicht, zegt Braz de Aviz.

De Curiekardinaal deed zijn opmerkingen tijdens een online-conferentie, meldt het Spaanse ‘Vida Nueva’ via haar nieuwsportaal.

De Paus stoort zich aan bepaalde ontwikkelingen, waarbij men zich steeds meer afkeert van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965), aldus de Kardinaal. In dit soort zaken ware het beter men bezint zich meer op hedendaagse uitdagingen, dan terug te vallen op het ‘Rijke Roomsche leven’.

Veel belangrijker dan theologische stromingen – ongeacht of die links of rechts zijn – is het samen optrekken met Jezus Christus. Die kan men vinden door een concrete en persoonlijke inzet voor Kerk en samenleving.

Braz de Aviz roept op om tot een nieuwe invulling van de Priesteropleidingen te komen. Deze moet ‘dynamisch en niet statisch’ zijn. Tevens roept de Braziliaan op om zich af te wenden van achterhaalde klerikale structuren en het meer betrekken van vrouwen in Kerkelijke functies.