Paus maakt zich zorgen over toestand VS

Leestijd: < 1 minuut

“Met geweld bereik je niets, maar verlies je veel”

-Vaticaanstad- (KNA) De Paus heeft heeft zijn grote zorg geuit over de al dagen aanhoudende onrust in de Verenigde staten. Naar aanleiding van de dood van de kleurling George Floyd na een politie-actie in Minneapolis op 25 mei, zei de Heilige Vader in een videoboodschap: “Wij mogen racisme nooit tolereren noch onze ogen er voor sluiten.

Gelijktijdig beklemtoonde Franciscus, dat het geweld van de afgelopen nachten contra-productief en destructief zijn. “Met geweld bereik je niets, maar verlies je veel”, aldus het hoofd van de Christenkerk. De Paus bad samen met de Kerken in de VS voor Floyd en alle slachtoffers van racisme.

Met het oog op het recente geweld in vele Amerikaanse steden riep de Paus de VS-Amerikanen op tot nationale eenheid en verzoening. Alleen zo kan de vrede bereikt worden, waar allen nu naar verlangen.

De toespraak van de Paus via Vaticaanse media en Katholieke TV-zenders wereldwijd kwam vanuit de Pauselijke bibliotheek en vervangt sinds de Corona-pandemie de wekelijkse generale audiëntie. Wanneer de ontmoeting met bezoekers en Pelgrims uit de ganse wereld weer wordt hervat is op dit moment nog volstrekt onduidelijk.