Paus ontving Milei in audiëntie

Leestijd: 2 minuten

De verbale confrontaties tussen beide mannen zijn verleden tijd

Dinsdag 13 februari 2024 ~ 09:50 uur ~ Bron: Redactie Kerk/VN ~ Beeld: Publiek domein

-Vaticaanstad- De President van de republiek Argentinië, Javier Gerardo Milei, is door Paus Franciscus , gisterochtend in het Vaticaans Apostolisch Paleis ,in audiëntie. Het bezoek stond voor 09.00 uur op de agenda en duurde een uur.

Tijdens de audiëntie vond de traditionele uitwisseling van geschenken plaats. Paus Franciscus overhandigde het Argentijnse staatshoofd een bronzen medaillon en enkele teksten uit Pauselijke documenten alsook de Boodschap voor Vrede voor dit jaar. Terwijl de Argentijnse President een filatelistische uitgave van de Argentijnse Post, gewijd aan de heiligverklaring van de Argentijnse non Mama Antula; een kopie van het document waarmee de Argentijnse regering Juan Bautista Alberdi in 1854 als zaakgelastigde voor de Paus erkende, en enkele typische snoepjes uit Argentinië, waar de Paus dol op is.

Goede betrekkingen

Vervolgens had de Argentijnse President een ontmoeting met kardinaal Pietro Parolin, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, vergezeld door monseigneur Paul Richard Gallagher, staatssecretaris van Betrekkingen met Staten en Internationale Organisaties. “Tijdens de hartelijke gesprekken op het Staatssecretariaat – zo meldt de Vaticaanse perskamer – werd tevredenheid geuit over de goede betrekkingen tussen de Heilige Stoel en de Argentijnse Republiek en over de wens om deze nog verder te versterken.

Ook de – belabberde- economische toestand in het geboorteland van de Paus kwam ter sprake, alsook de toestand in de wereld, in het bijzonder de aanhoudende conflicten en de toewijding aan vrede tussen naties.

Verandering van standpunt

De Argentijnse President gaf vervolgens een interview aan de Mediaset-kanalen waarin hij zijn verandering van standpunt ten opzichte van de Paus uitlegde, die hij in het verleden ervan beschuldigde dicht bij het communisme te staan. In de tv-uitzending zei Milei: “Het punt is: dingen evolueren, dingen worden soms fout begrepen en een van de dingen die ik de afgelopen tijd heb begrepen is dat deze Paus de belangrijkste persoon van Argentinië is, hij is de leider van de Katholieken in de wereld. En als gevolg daarvan heb ik een aantal standpunten moeten heroverwegen en vanaf dat moment zijn de Paus en ik begonnen een positieve band op te bouwen. Kijk ook naar de video onder de reclame>