Paus: “Oorlog is altijd een nederlaag en zij die het meest winnen zijn de wapenfabrikanten”

Leestijd: 2 minuten

Donderdag 25 april 2024 ~ 12:59 uur ~ Bron: Redactie Kerk/VN ~ Beeld: Hosny Salah

 -Vaticaanstad- Aan het einde van zijn toespraak tijdens de algemene audiëntie van woensdag verwees Paus Franciscus, naar de oorlogen die een groot deel van de wereld verwoesten. Toen hij het over Gaza had, pleitte hij nogmaals voor een tweestatenoplossing, Palestina en Israël.

De Pontifex gaf aan dat zijn gedachten uitgaan naar het gekwelde Oekraïne, naar Palestina, naar Israël, naar Myanmar, en naar vele andere landen die in oorlog zijn.

Paus: Oorlog is altijd een nederlaag en degenen die het meeste winnen zijn de wapenfabrikanten. Bid alstublieft voor vrede.

Paus Franciscus verwees ook naar Oekraïne, een land dat 61 miljard dollar gaat ontvangen waarmee de rekeningen van wapenbedrijven kunnen worden voldaan. Dergelijke hulp, bedoeld om te voorkomen dat Rusland oprukt naar Oekraïens grondgebied, zal de oorlog met minstens een paar maanden verlengen.
“Laten wij bidden voor het gekwelde Oekraïne: het lijdt heel erg. Vele jonge soldaten zullen sterven. Laten wij ook bidden voor het Midden-Oosten, voor Gaza: daar is onnomelijk veel lijden. Voor vrede tussen Palestina en Israël, dat het twee staten zijn, vrij en met goede betrekkingen. Laten wij bidden voor vrede .
Daarna pleitte hij voor een tweestatenoplossing voor het conflict in het Heilige Land: “Toevallig zal Israël ook een grote hoeveelheid geld ontvangen, 26,38 miljard dollar, om door te kunnen gaan met het doden van tienduizenden Palestijnen, inclusief onschuldige kinderen, in zijn poging de Hamas-terroristen uit te schakelen.