Paus op dieet

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 29 januari 2021 16:59 Bron: VN/Il Messagero/ Foto:PB
-Rome/Vaticaanstad- Paus Franciscus is op een streng dieet gezet om zijn ischias te verlichten. Het hoofd van de Christenkerk moet zeven tot acht kilo afvallen om de aangetaste gewrichten te ontlasten, schrijft de Italiaanse krant “Il Messagero”. Bovendien zal Franciscus wat vaker een bezoek aan zijn fysiotherapeut moeten brengen.

Meldingen dat een operatie nodig is, zijn absoluut niet van toepassing, aldus het bericht. Na meerdere onderzoeken werd bij de Pontifex een chronische ontsteking van de heupzenuw geconstateerd. Verwondingen aan de wervelkolom of andere complicaties kunnen worden uitgesloten. Het Spaanse internetportaal ‘Vida Nueva’ had eerder gemeld dat Franciscus een chirurgische ingreep moest ondergaan, dat is volgens een Vaticaanwoordvoerder dus niet zo.

Paus Franciscus wordt al heel lang geplaagd door problemen met de heupzenuw. Onlangs moest hij afspraken meerdere keren afzeggen vanwege pijnaanvallen (Ischias). Hij kon geen H. Mis vieren en stelde de nieuwjaarsreceptie voor het Corps Diplomatique uit, die gepland was voor afgelopen maandag. Eerder had hij al moeten afzien van de viering van de Vaticaanse ceremonies rond de jaarwisseling en liet hij zich door anderen vertegenwoordigen.