Paus roept Brazilianen op tot eenheid in de strijd tegen corona

Leestijd: < 1 minuut

 

Donderdag 18 februari 2021-14:08- Bron: KNA/VN – Foto PB
 -Vaticaanstad- De Paus heeft Braziliaanse gelovigen opgeroepen om tot eenheid en samenwerking te komen in de strijd tegen het Coronavirus. WIj moeten de pandemie overwinnen en wij zullen dit kunnen als wij in staat zijn om verdeeldheid te overwinnen, schrijft Franciscus in een brief welke op Aswoensdag werd gepubliceerd.
De Vastentijd is een waardevolle gelegenheid tot inkeer en ommekeer.

De Pontifex uitte zich bij gelegenheid van de start van de vastenactie van de Braziliaanse Bisschoppen-conferentie. Het ergste resultaat zou zijn, dat wij allen na de crisis weer terugvallen in een doorgeslagen consumentisme en nieuwe vormen van egoïsme, aldus de Paus. De Vastentijd is een waardevolle gelegenheid tot inkeer en ommekeer.

Ons aller doel moet zijn, het hervinden van een cultuur van de dialoog, die narcisme zal overwinnen en de medemens welkom heet. Brazilië is met zijn meer dan 200 miljoen inwoners bijzonder hard door de Coronapandemie getroffen. Het Zuid-Amerikaanse land heeft inmiddels bijna 10 miljoen geïnfecteerden en meer dan 240.000 sterfgevallen door Covid-19.