Paus schenkt levensmiddelen aan Kloosters onder quarantaine

Leestijd: < 1 minuut -Vaticaanstad (KNA) Twee door het Corona-virus geïsoleerde Nonnenkloosters in Rome  krijgen levensmiddelen van Pauselijke boerderijen.

Kardinaal Konrad Krajewski, afgevaardigde voor sociale zaken van de Paus, bracht volgens de Vaticaanse perskamer afgelopen maandag zelfgemaakte producten zoals verse melk en yoghurt naar de beide Kloosters. Het gaat om een teken van nabijheid en genegenheid van de Heilige Vader ,in een tijd waarin wij allen zwaar op de proef gesteld worden“, aldus de mededeling van het Vaticaan.

In het Klooster van de Figlie di San Camillo in Grottaferrata, net ten zuiden van Rome, werden afgelopen weekeinde 60 Zusters positief getest. In der Congregatie van de Zusters Angeliche di San Paolo in Rome zijn 19 van 21 Zusters geïnfecteerd. Beide Kloosters zijn inmiddels hermetisch van de buitenwereld afgesloten.

Ook onder quarantaine is een verpleeghuis, dat door de Associazione Sorelle della Carita wordt gerund en waar bij twee personeelsleden het Corona-virus werd vastgesteld. Ook deze inrichting kreeg volgens het Vaticaan van Kardinaal Krajewski voedselhulp van de Pauselijke boerderij in Castel Gandolfo.