Paus staat stil bij Goede week: “Het is donker in de wereld”

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 1 april 2021-08:22- Bron: KNA Foto: PB
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus vestigt bij gelegenheid van de Goede Week de aandacht op lijden en verdriet over de hele wereld.

“Er zijn heden-ten-dage zoveel gekruisigden” zegt de Paus in zijn wekelijkse toespraak vanuit het Apostolisch paleis. In al deze mensen herken je Christus.

“Het is donker geworden in onze wereld” benadrukt de Paus en verwijst naar hongersnood, drugshandel, corruptie en abortus. Daar komt dan nog de corona-ellende bovenop. In al dit leed is het Kruis van Christus als een ‘vuurtoren’ welke de schepen tijdens een storm naar de veilige haven loodst. “Jezus in is de afgrond van het lijden gegaan, om het met de kracht van zijn liefde te bevrijden” aldus de Pontifex.

De vieringen van de Goede Week en Pasen in het Vaticaan zullen ook dit jaar weer gepaard gaan met forse beperkingen. Bij vele vieringen zijn slechts een beperkt aantal personen toegelaten. Franciscus zal het grootste Christelijke feest in een overwegend lege Sint Pieter vieren. Kleine troost…er zijn bloemen uit Holland.

 

 

 

 

.