Paus treurt om aardbevingsslachtoffers Japan

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 2 januari 2024 ~ 13:06 uur ~ Bron: Redactie Wereld/VN/DPA ~ Beeld: Angelo Giordano:

-Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft “met diepe droefheid” kennis genomen van het verlies van “mensenlevens en de schade veroorzaakt door de aardbeving” in het Japanse  Ishikawa. Dit staat in een telegram dat de Paus vandaag stuurde, meldt de Varitaanse perskamer.

De Paus verzekert allen die “getroffen zijn door deze ramp” van zijn “innige solidariteit en geestelijke nabijheid”, en bidt ook in het bijzonder voor de doden, de rouwenden en voor de redding van de nog vermisten, aldus het telegram, dat ondertekend is door kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin.

Nieuwjaarsdag

Een reeks sterke bevingen aan de westkust van Japan op Nieuwjaarsdag leidde tot waarschuwingen voor tsunami vloedgolven en veroorzaakte veel schade. Na de zware aardschokken in Japan is het dodental gestegen tot minstens 48. Het aantal gewonden en vermisten stijgt nog elk uur. De havenstad Wajima op het schiereiland Noto is het zwaarst getroffen.

Volgens het Japanse meteorologische agentschap had de zwaarste aardbeving een kracht van 7,6 – er werden in totaal meer dan 150 andere, minder zware bevingen geregistreerd. Ongeveer 100.000 mensen werden opgeroepen om zich op Nieuwjaarsdag in veiligheid te brengen.