Paus treurt om doden in Turkije en Syrië

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 6 februari 2023 – 12:57 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA/VN/CNN- Beeld: Publiek domein
  -Vaticaanstad- In twee condoleancetelegrammen aan de Nuntiaturen (Pauselijke ambassades) in Ankara en Damascus spreekt Paus Franciscus zijn “diepe droefheid” uit over de vele doden en gewonden als gevolg van de zware aardbeving in Turkije en Syrië, om 02.17 uur vannacht.

In het telegram aan de Nuntiatuur in Turkije schrijft de Heilige Vader “ben diep bedroefd  toen ik hoorde van het enorme verlies aan mensenlevens”. De brief is ondertekend door Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin. De Paus verzekerde alle betrokkenen “in gedachten en gebed bij hen te zijn”. Een soortgelijk telegram werd gestuurd naar de Nuntiatuur in Damascus. In het telegram aan Nuntius Mario Zenari staat: “De Paus vertrouwt degenen die door deze ramp zijn getroffen toe aan de zorg van de Almachtige en bidt in het bijzonder voor de helpers die betrokken zijn bij de voortdurende reddingsactie.”

Ook beroept de Paus zich op de Goddelijke zegen van “kracht en vrede” over het “lijdende Syrische volk”.

Paus Franciscus zegt diep bedroefd te zijn over de honderden doden en duizenden slachtoffers, die vielen tijdens de aardbevingen in de regio Kahramanmaras op de grens van Turkije en Syrië. Definitieve cijfers over het aantal slachtoffers zijn er nog niet, maar inmiddels gaan de autoriteiten er van uit dat tenminste 2.500 mensen de ramp niet hebben overleefd.