Paus treurt om doden Thailand

Leestijd: 2 minuten

Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in Thailand zijn donderdag zeker 37 mensen om het leven gekomen, waaronder vele kinderen.

Zaterdag 8 oktober 2022 – 07.00 uur – Bron: VN/Redactie kerk – Beeld: PB
 -Vaticaanstad- Paus Franciscus is “diep bedroefd” door de gruwelijke aanval op een kinderdag-verblijf in het Thaise Uthai Sawan. Hij betuigt zijn oprechte medeleven aan allen “die getroffen zijn door deze onuitsprekelijke daad van geweld tegen onschuldige kinderen”, in een telegram aan de Nuntius in Thailand, ondertekend door Kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin.

De Paus vraagt in het condoleancetelegram om Gods steun en nabijheid in dit uur van onmetelijke droefheid. Hij roept het Thaise volk op tot vrede, verdraagzaamheid en doorzettingsvermogen.

Dader was ex-politie-agent

Volgens lokale media is de dader een voormalig politie-agent die na het misdrijf ook zichzelf, zijn vrouw en kind doodde. Onder de doden zijn 24 kinderen. Wapenbezit is in Thailand legaal, maar tot excessen als deze week komt het zelden.

De dader zou volgens de politie van streek zijn geraakt toen hij ontdekte dat zijn kind niet in het dagverblijf aanwezig was. Hij zou medewerkers, leerkrachten en kinderen hebben bedreigd en daarna gedood met een pistool en mes.