Paus treurt om Tutu

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 27 december 2021 13:02 – Bron: Redactie kerk – Beeld: Inlia
  -Vaticaanstad- De dood van Aartsbisschop Desmond Tutu ontroert ook Paus Franciscus. Volgens het Vaticaan was hij bedroefd door het overlijden van de Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Ook vele andere geestelijken wereldwijd alsook politici brachten hulde aan Tutu.

Paus Franciscus heeft hulde gebracht aan de inzet van wijlen Aartsbisschop Desmond Tutu, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, om racisme te bestrijden. De Paus is bedroefd over de dood van de Zuid-Afrikaan, blijkt uit een condoleance-telegram van Kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin dat zondag is gepubliceerd.

Het belicht ook Tutu’s niet-aflatende inspanningen om vrede en verzoening in zijn thuisland te bereiken. Paus Franciscus had Tutu genoemd in zijn meest recente encycliek ‘Fratelli tutti’ (2020), samen met andere eminente niet-katholieken, als een bron van zijn inspiratie. De voormalige Anglicaanse Aartsbisschop en strijder tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika is zondag op 90-jarige leeftijd in Kaapstad overleden aan kanker.