Paus trotseert ziekte en celebreert Paaswake (volg het hier live)

Leestijd: < 1 minuut

Journaille in spanning in Rome

Artsen duimen voor de Paus

Wereldwijd wordt gebeden voor Franciscus

-Rome/Vaticaanstad- Paus Franciscus (87) zal hedenavond de hoofdcelebrant zijn in de Paaswake. Dat heeft de Vaticaanse perskamer laten weten.

Gisteravond liet hij, tot groot verdriet van velen, de traditionele Kruisweg aan het Colosseum in Rome op het laatste moment aan hem voorbijgaan “om zijn gezondheid te beschermen”. De afzegging is weer ‘voer’ voor de vele speculanten omtrent zijn gezondheid.

De Heilige Vader celebreert om 19.30 uur de Paaswake in de Sint-Pietersbasiliek, in aanwezigheid van vele duizenden gelovigen uit de hele wereld. Zondagochtend volgt dan de traditionele Paasmis waarin hij uiteraard ook de zegen ‘Urbi et Orbi’ zal geven voor de stad Rome en de wereld.

Het is deze week ‘Goede Week’ maar ook ‘drukke week’ voor de Paus. Het programma is overvol en vermoeiend. Waar hij een topfit en scherp verstand heeft, blijft zijn lichaam af en toe haperingsverschijnselen vertonen. Het hebben van één goed functionerende long en bronchitis met stemproblemen, zorgen dat de Paus af en toe even een time-out moet inlassen. Op de achtergrond is echter altijd iemand aanwezig, ook vanavond, die een lezing kan overnemen. Klik op onderstaande video om alles live te volgen>