Paus wenst mooie vacantie

Leestijd: 2 minuten

Zondag 4 juli 2021 06:39 – Bron: Redactie kerk/VN- Foto: PB
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus wenst iedereen, nu de zomer is begonnen, “mooie momenten van ontspanning”. Net als in de afgelopen weken was het Damasushof goed gevuld en dat deed de Heilige Vader tijdens zijn audiëntie zichtbaar goed. Ook nu droeg de Paus wederom geen mondmasker.

In de nazomer weer allemaal op het St. Pietersplein

Nadat de grote wekelijkse audiëntie maandenlang als digitale uitzending, zonder gelovigen, plaats had gevonden, waren de audiënties in het Damasushof, een binnenplein in het Vaticaan als compromis gevonden vanwege corona.

Als het aan de Paus ligt zullen vanaf eind augustus, als de ontwikkelingen het toelaten – de wekelijkse audiënties weer op het St. Pietersplein worden gehouden. Vóór aanvang van de coronapandemie hield Franciscus de audiënties op het St. Pietersplein, met vele tienduizenden pelgrims uit de ganse wereld. In de gebruikelijke zomerpauze zal de Paus – in tegenstelling tot zijn voorgangers – niet afreizen naar de zomerresidentie in Castel Gandolfo, maar gewoon aan het werk blijven in het Vaticaan, deze Paus gaat nooit met vacantie.

Dank aan alle leken en vrijwilligers in het Vaticaan

Aan het eind van zijn toespraak maakte de Paus gebruik van de gelegenheid, om alle leken en vrijwilligers in het Vaticaan te danken voor hun trouw en inzet. Een bijzonder woord van dank ging daarbij uit naar de chauffeur van de Paus Renzo Cece vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd. “Hij is één van de vele mensen, die met hun werk goed doen en de Kerk vooruit helpen”, aldus Franciscus. Cece begon al op zijn veertiende te werken in het Vaticaan. “Hij kwam altijd op de fiets”, aldus de opvolger van Petrus.

De Paus blijft gewoon thuis zoals ieder jaar, onder het motto Ora et Labora.