Paus zegent Rozenkrans, om voetbalclub te redden

Leestijd: 2 minuten -VATICAANSTAD- Paus Franciscus is een groot voetballiefhebber. Tijdens de wekelijkse audiëntie op Aswoensdag zegende de Pontifex een Rozenkrans, om de dreigende degradatie van de Argentijnse voetbalclub ‘Rosario Central’ te kunnen afwenden.

Een Pelgrima uit zijn vaderland, die zich als groot fan van de ‘El Canalla’ beschouwt (zo noemt men de club), vroeg Franciscus om zijn Zegen.

Paus Franciscus is heel goed op de hoogte van het Argentijnse voetbal

“Vliegt ‘Rosario Central’ er dit jaar uit?”, vroeg de Paus aan de Pelgrima met een knipoog, zoals in onderstaande video te zien is, de video is momenteel een internet-hit aan het worden. Het commentaar van de Pontifex betreft de slechte resultaten van de club uit de stad Rosario, 300 kilometer noordwestelijk van Buenos Aires.

Momenteel speelt ‘El Canalla’ redelijk goed en maakt zelfs kans zich te kwalificeren voor de Copa Sudamericana, het Zuidamerikaanse equivalent van de Europa League. Maar omdat voor een verblijf in de Argentijnse ‘Primera División’ een puntengemiddelde van de afgelopen vier jaar telt, kan ‘Rosario Central’ alsnog degraderen.

Paus Franciscus, die bekend staat als een groot aanhanger van de club  San Lorenzo de Almagro uit de Argentijnse hoofdstad, toonde zijn grote voetbalkennis over het Argentijnse voetbal, toen hij tijdens het gesprek met de Pelgrima verwees naar een andere club: “Jullie zijn al bijna als de club ‘Atlanta’.” Daarmee bedoelde de Paus een voetbalclub uit Buenos Aires, die met dezelfde clubkleuren (blauw en geel) als ‘Rosario Central’ speelt. Tevens degradeerde de club ‘Atlanta’ in 1985 uit de eerste liga en keerde sindsdien niet meer terug in de ‘Primera División’ – een noodlot, dat ‘El Canalla’ na de Pauselijke Zegen hopelijk bespaart blijft. Zie ook onderstaande video>