Paus zegt afspraken wegens kniepijn af

Leestijd: 2 minuten

“Doktoren vertelden mij dat alleen oude mensen zoiets krijgen – dus ik weet niet eens waarom ik het nu heb”

Zaterdag 23 april 2022 07:43 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Annette Klingner
  -Vaticaanstad- De rechterknie van Paus Franciscus blijft de 85-jarige zorgen baren. Gisteren bleef de altijd goed gevulde officiële afsprakenkalender van de Pontifex dan ook leeg, onder andere voor een bezoek van de arts. Maar Franciscus blijft vol hoop en humor.

Vanwege noodzakelijke medische onderzoeken heeft de Paus zijn activiteiten op een wat ‘lager pitje’ gezet, aldus de Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni.

Gescheurde enkelband

In een interview met de Argentijnse krant ‘La Nacion’, afgelopen donderdag, legde Franciscus zelf uit dat zijn klachten het gevolg zijn van een gescheurde enkelband. Hij zou liever de knie koelen dan overmatig medicatie nemen. Vooral omdat dokters hem hebben verzekerd dat de problemen na verloop van tijd zouden verdwijnen en dat hij aan de beterende hand was.

Paus blijft vol humor

Tijdens de reis naar Malta, begin april, beschreef de Paus zijn gezondheid als “wispelturig”. Soms kon hij helemaal niet meer lopen. Hij hoopt dat het vooruit gaat en niet achteruit. “Maar op mijn leeftijd weet je nooit hoe het afloopt. Laten wij hopen dat het goed afloopt, “aldus de Paus.

De problemen zijn terug te voeren op zijn Ischias welke het lopen van de Paus vaak traag maakte. “Doktoren vertelden mij dat alleen oude mensen zoiets krijgen – dus ik weet niet eens waarom ik het nu heb”, zei Franciscus destijds, glimlachend om zijn ontstoken knie.