Paus zucht onder de hitte

Leestijd: < 1 minuut

Dolce far niente. Ofwel: het zalige nietsdoen

Donderdag 13 juli 2023 – 06:34 uur – Bron: Redactie Kerk/VN – Beeld: publiek domein

-Rome- De stad Rome en dus ook het daarin gelegen Vaticaanstad kampt al weken met hitte. Temperaturen oplopend tot over de 40 graden doen ook de Paus zuchten onder de hitte.

Ook de komende week worden hoge temperaturen verwacht. De Paus houdt traditioneel geen vakantie, maar werkt het hele jaar door. Na zijn laatste ziekenhuisopname is hem door artsen toch geadviseerd het deze zomer wat rustiger aan te doen. Zijn werkverblijf ruilen voor de Vaticaanse tuinen is daarbij één van de opties.

Ondraaglijk heet

De stad Rome kan in de zomermaanden bijna ondraaglijk heet worden. Rome kan een plakkerige en ongemakkelijke plek zijn in de zomer. Het is een goede reden waarom de inwoners van alle Italiaanse steden de stad vaak voor langere periodes verlaten – soms zelfs voor de hele maand augustus. De voorgangers van deze Paus trokken in deze periode naar het Pauselijke Buitenverblijf ‘Castel Gandolfo’ waar het klimaat een stuk aangenamer is, maar Franciscus peinst er niet over…in de vakantie uitrusten kan ook thuis.