Paus speelt ‘potje’ tafelvoetbal

Zaterdag 21 augustus 2021 07:23 – Bron: Redactie kerk- Beeld: PB
  -Vaticaanstad-Na de algemene audiëntie, woensdag, werd Paus Franciscus uitgenodigd voor een potje tafelvoetbal. Op opnamen die via Reuters werden verspreid, is te zien hoe de 84-jarige veel schik heeft en speelt aan een witte tafelvoetbaltafel in de publiekszaal.

Tegenover hem staat een man in een wit overhemd en een coronamasker. Het was aanvankelijk onduidelijk van wie de tafel afkomstig was, maar vermoedelijk is het een geschenk aan Franciscus. De Paus komt uit voetbalnatie Argentinië en staat algemeen bekend als zeer groot voetbalfan.

Paus: Geloof in Christus is onbetaalbaar

Bij de audiëntie had Franciscus het geloof in Jezus Christus beschreven als een onbetaalbaar geschenk. Ons geloof rechtvaardigt het bestaan ​​van elk individu. Dat betekent niet dat de wet en de Tien Geboden niet moeten worden gehoorzaamd; ze dienen ons als leidraad. Uiteindelijk moet iedereen zich dus afvragen of “wij nog leven in de tijd dat wij de wet nodig hebben” of dat wij al de genade hebben gekregen om als kinderen van God in liefde te leven, aldus Franciscus.

Eind juni, kort voor de vier weken durende zomerpauze, begon de Paus aan een nieuwe cyclus waarin onderwerpen uit de brief van de Apostel Paulus aan de Galaten werden behandeld. In de voorgaande weken had hij gesproken over het onderwerp gebed.

 

Geef een reactie op dit artikel