Pauselijke Universiteit en Moskee in Rome tekenen samenwerkingsovereenkomst

Leestijd: 2 minuten
Woensdag 22 maart 2023 – 05:32 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA – Beeld: Publiek domein

-Vaticaanstad- De Pauselijke Universiteit Antonianum en de Grote Moskee in Rome willen in de toekomst nauwer gaan samenwerken. Lees verder onder de reclame>

Een overeenkomst daartoe werd maandag  ondertekend en heeft tot doel het ‘Document over menselijke broederschap’ uit 2019 en de gerelateerde encycliek ‘Fratelli tutti’ uit 2020  naar de academische wereld te brengen. Bij de presentatie van het initiatief was nog onduidelijk hoe de samenwerking vorm zou krijgen.

Tolerantie

De Rector van de Franciscaanse Universiteit, Agustin Hernandez Vidales, benadrukte dat universiteiten moeten netwerken voor meer tolerantie tussen religieuze gemeenschappen. Aan Islamitische zijde woonden de Imam van de Centrale Moskee, Nader Akkad, en secretaris-generaal Abdellah Redouane van het Islamitisch Cultureel Centrum van Italië, als ondersteunende vereniging van de moskee, de ceremonie bij in het Antonianum.

De Moskee in Rome, geopend in 1994, is een van de grootste Islamitische gebedshuizen in Europa buiten Turkije. De Franciscaanse Orde heeft van oudsher nauwe banden met de Islamitische wereld, ook als bewaarders van Christelijke plaatsen in het Heilige Land.