Peter Gillis ‘out’ zich als katholiek

Leestijd: 2 minuten
Het familiewapen van Peter Gillis. (Beeld EMB)
Donderdag 20 juni 2024 ~07:13 uur ~ Bron: Redactie Varia ~ Beeld: EMB

 – Hamont-Achel – Ondernemer, miljonair en TV-personality Peter Gillis is niet de man die met zijn katholieke geloof te koop loopt. En hij zal zeker niet de brutaliteit en ijdelheid hebben om te zeggen dat hij een persoonlijke relatie met God heeft. Goede werken doet hij wel, in stilte.

Maar verzwijgen doet hij zijn geloof zeker niet. In het familiewapen van de familie Gillis mag het geloof getoond worden. Gillis is tegenwoordig ook kasteelheer en bij een kasteel hoort een familiewapen.

Het wapenschild toont op de achtergrond groot de Brabantse vlag met daar op het hartschild met de Brabantse leeuw. De tentjes onderin staan symbool voor de voornaamste business, de vakantieparken, Peter Gillis als Vakantieparkbaron. Overigens huisvest Gillis, buiten het vakantieseizoen, veel asielzoekers in zijn bungalowparken.

Onder op het wapenschild staat Peter’s lijfspreuk, massa is kassa, in het Latijn te lezen. Bovenin staat de Sint Petrussleutel symbool voor het Katholieke geloof. Word jij hier ook zo foxwild van? Gillis in ieder geval wel. Proud to be catholic!