Peter van der Vorst 1e gast in nieuw seizoen Adieu God?

Leestijd: < 1 minuut

 -HILVERSUM-Vanaf zondag 24 maart start de EO met een nieuw seizoen Adieu God? op NPO 2. De eerste gast van het nieuwe seizoen is Peter van der Vorst, de oud-programmamaker die onlangs, tot verbazing van vriend en vijand, werd aangesteld als nieuwe programmadirecteur bij RTL.

Van der Vorst vertelt in de eerste uitzending onder meer openhartig over de week waarin zijn beide ouders overleden na een ziekbed. Ook vertelt hij waarom hij besloot zich uit te schrijven bij de Katholieke Kerk. Met de Kerk kreeg Van der Vorst door de jaren heen steeds meer moeite, met name vanwege hun opstelling tegen homosexuelen.

Hij ‘knapt’ helemaal af op de Kerk als de Paus vertelt dat een gezin alleen gevormd kan worden door een man en een vrouw. Van der Vorst heeft samen met zijn vriend een zoontje geadopteerd, ‘wat in de ogen van de Paus dus geen gezin is,’ aldus de programmadirecteur. De uitspraken van de Heilige Vader, maar ook die van de in Nederland bijzonder geliefde Priester Antione Bodar, in een interview, waren voor hem de voornaamste redenen om zich te laten uitschrijven.

In totaal zal het nieuwe seizoen van Adieu God? acht afleveringen kennen. De andere gasten zijn: Noraly Beyer (NOS-nieuwslezeres); Hans Sibbel (cabaretier); Bas Heijne (schrijver); Herman Finkers (cabaretier); Mei Li Vos (politicus); Bram Tankink (wielrenner). Adieu God? is vanaf zondag 24 maart te zien om 23.45 op NPO 2 bij de EO.