POLL: Caroline’s BBB-partij 2e partij van het land

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 26 juni 2022 -20:20 – Bron: ADN- Beeld: publiek domein
 -s Gravenhage- Het was de afgelopen week, de week van het stikstof en dat heeft de Haagse politiek geweten. VVD, CDA en D66 zakken diep in de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Het is één partij die daar duidelijk van profiteert: BBB van Caroline van der Plas.

BBB peilt zondag, slechts een paar dagen na de boerenprotesten in Stroe en de aanstaande boerenprotesten morgen, 18 zetels in de Tweede Kamer. De partij is daarmee virtueel de tweede partij van ons land.

Zes minuten spreektijd

Het stikstofdebat in de kamer en de lange tijd dat Caroline van der Plas aan het woord was hebben BBB-voorvrouw  flink op de kaart gezet. „De bijna twee uur spreektijd die ik kreeg, dankzij de interrupties van bijna alle andere partijen, hebben hun uitwerking niet gemist”, stelt Van der Plas. „Ik had oorspronkelijk zes minuten spreektijd.”

Dramatische verliezen in poll

In de nieuwste peiling verliest de VVD  13 zetels. Met een resterende 21 zetels blijft zij daarmee nog wel de grootste partij. Anders vergaat het  D66 en CDA, zij zakken met een verlies van 12 en respectievelijk 8 zetels diep. Van de coalitiepartijen weet alleen CU te plussen: de Christenpartij krijgt er twee zetels bij.