Premiére: Eerste Christelijk muziekfestival in San Remo

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 18 januari 2022 07:06 – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: PB
 -San Remo- Het grote jaarlijkse Italiaanse muziekfestival in Sanremo krijgt een ‘zusje’: van 3 tot 5 februari vindt er voor het eerst parallel aan het grote festival, óók een Christelijk liedfestival plaats in de stad aan de kust.

Volgens de organisatoren zullen 24 artiesten en bands deelnemen aan het ‘Festival della Canzone Cristiana San Remo 2022’.

De artistiek leider is de singer-songwriter Fabrizio Venturi, de juryvoorzitter is de muzikant Gianni Testa. De organisatoren van de driedaagse wedstrijd zijn de stad San Remo en het bisdom Ventimiglia San Remo. Een van de mediapartners is Radio Vaticaan.

Het Sanremo Festival, opgericht in 1951, is het belangrijkste muziekconcours in Italië. Het vindt dit jaar voor de 72e keer plaats van 1 tot 5 februari. Als oudste Europese competitie vormde het festival ook de inspiratie voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Terwijl het San Remo Festival plaatsvindt in het Ariston Theater, presenteren de artiesten van het Christian Song Festival zich in het auditorium van Villa Santa Clotilde.